چوپانان آباد

چوپانان آباد

نمیذارم دیگه تنهات چوپونون choopananabad@yahoo.com
چوپانان آباد

چوپانان آباد

نمیذارم دیگه تنهات چوپونون choopananabad@yahoo.com

سخن نویسنده خبرگزاری چوپانان و مشکل گاز

سخن نویسنده خبرگزاری چوپانان و مشکل گاز



همشهری خوب و نویسنده متعهد و دلسوز روستایمان جناب غلامعلی صمیمی چندی است که در خبرگزاری چوپانان روی بعضی از مشکلات و و مسائل روز روستا مطالعه کرده و مطالب بسیار خوبی را قلم می زند امید است دست اندر کاران پیشنهادات و انتقادات این همشهری عزیز را بپذیرند و به رفع نواقص اقدام فرمایند قبلا از جناب صمیمی شپاسگزارم

مشکل اخیری را که ایشان به آن پرداخته اند مشکل تهیه کپسول گاز در ایام عادی و در ایام مسافر پذیر چوپانا است که امید واریم این مشکل هم با درایت مسولان حل شود

شما می توانید مقاله ایشان را در اینجا بخوانید

ضارب محیط بان خوروبیابانک به حبس و پرداخت دیه محکوم شد


روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان از محکومیت ضارب محیط بان شهرستان «خوروبیابانک» به حبس و پرداخت دیه خبر داد.




به گزارش اینا به نقل از روابط عمومی اداره محیط زیست اصفهان، با حکم مراجع قضایی شکارچی متخلف به اتهام ضرب و جرح محیط بانان خوروبیابانک به سه سال حبس و پرداخت بخشی از دیه محکوم شد.

با شکواییه محیط بان خوروبیابانک دایر بر ایجاد ضرب و جرح و تمرد از مأمور دولت حین انجام وظیفه، با توجه به کیفر خواست صادر شده از سوی دادسرای خورو بیابانک و دلایل موجود در پرونده، بزهکاری متهم محرز و دادگاه به استناد قانون مجازات اسلامی در رابطه با ضرب و جرح، متهم را به پرداخت نیم درصد از دیه در حق شاکی و همچنین در رابطه با تمرد، متهم را به تحمل سه سال حبس و برای تهدید محیط بان مأمور دولت، وی را به تحمل دوسال حبس محکوم کرد.


دمپخت ماش صحرائی

دمپخت ماش صحرائی

 نوشته :آرش برادران انارکی

دوستان عزیز دمپخت ماش صحرائی خوردین تا حالا
ماش صحرائی بسیار ریزتر از ماش معمولی می باشد و در بیابانهای انارک رشد میکند و حتما" باید در فصل زمستان برف آمده باشد و جمع آوری و آماده نمودن آن برای پخت ، کار پر زحمتی است زیرا باید به خوبی شسته شود تا دانه های شن از آن جدا گردد به اصطلاح ریگ شور باید بشود و به همین دلیل در حال حاضر کمتر میتوان سراغی از آن در مغازه های انارک یافت .

روش تهیه دمپخت ماش صحرائی

ابتدا مقداری ماش صحرائی را در ماهیتابه ریخته و روی شعله ملایم تفت می دهیم یا به اصطلاح بو می دهیم تا حالت تردی به خود بگیرد .
سپس ماش معمولی و ماش صحرائی را با آب بپزید و کمی نمک و زردچوبه و ادویه و یا ادویه انارکی اضافه کنید و سپس یک پیاز بزرگ را جداگانه تفت داده و داخل آن میریزیم .
گوشت چرخ کرده را به صورت قل قلی درآورده و با کمی روغن و پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه و فلفل تفت داده ، سپس نصف لیوان آب روی آن بریزید به همراه ماش معمولی و ماش صحرائی تا پخته شود و هر زمانی که آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید .
برنج را که قبلآ در آب و نمک خیسانده بودیم ، شسته و آب آن را خالی نموده و با ماش و گوشت که قبلا" پخته ایم مخلوط می نمائیم و به اندازه یک بند انگشت روی مخلوط برنج آب اضافه نمائید و سپس روی حرارت گذاشته و یکی دو بار به آرامی هم بزنید و وقتی آب آن تبخیر شد روی برنج روغن ریخته و حرارت را کم کنید تا دم بکشد پس از یک ساعت نوش جان فرمائید .
در هنگام دم کشیدن می توان روی آن سیب زمینی گذاشت و به همراه رب ریواس و یا رب انار میل نمائید .
در ضمن دوستان تا به حال دمپخت ماش یا عدس با رب ریواس خوردید اگر خوردید که ، الان میدونم آب دهنتون رو دارید قورت میدید اگر نه حتما" امتحان نمائید .
دوستان از تیرپه نیز در کنار دمپخت غافل نشوید مالی خاشو جون

طرز تهیه گرمی یا ادویه چوپانانی

طرز تهیه گرمی یا ادویه چوپانانی

نوشته : نسل سومی

پخت غذای سنتی چوپانان به این ادویه نیاز دارد و ساخت این ادویه بسیار آسان است و ما می توانیم از این ادویه در اکثر غذا ها استفاده نمائیم

مواد لازم

زردچوبه سائیده 100گرم یک یک پیمانه

فلفل سیاه سائیده شده 50 گرم یا نصف پیمانه

زیره سبز سائیده شده 100 گرم یا یک پیمانه

برگ خشک پیاز سائیده 100 گرم یا یک پیمانده

 مواد فوق را حتما از یک الک ریز خارج کنید و سپس آنها را مخلوط کرده در یک ظرف دربسته نگداری کنید حتما به میزان مصرف 3 تا 4 ماه خود تهیه کنید تا عطر آن از بین نرود

تذکر به جای برگ خشک پیاز می توانید از برگ تره خشک استفاده کنید  من هر وقت می خواهم گرمی درست کنم یک هفته قبل دو کیلو سبزی پیازچه می خرم و تمیز پاک کرده و با همان پیاز هایش نیم خرد می کنم و در سایه با باد پنکه خشک می کنم و با آسیاب برقی آنرا آسیاب می نمایم

دو کشته در حادثه رانندگی محور چوپانان- خور

دو کشته در حادثه رانندگی محور چوپانان- خور
1393\09\07 - 2:05 PM

اصفهان / واحد مرکزی خبر/اجتماعی /

در برخورد یک دستگاه خودروی سواری با تریلی درمحور چوپانان – خور دو نفر جان باختند.
رئیس پلیس راه استان اصفهان گفت: در این حادثه که بر اثر برخورد سمند با تریلی اسکانیا در کیلومتر10 محور چوپانان سه راهی جندق اتفاق افتاد، راننده و سرنشین سمند کشته شدند.
سرهنگ رضایی علت این حادثه را انحراف به چپ سمند اعلام کرد.

طرز تهیه دمپخت ارزن


طرز تهیه دمپخت ارزن 


نوشته :نسل سومی

 مواد لازم برای سه نفر

گوشت قلم سر دست یا راسته یا گردن برای هر نفر 150 گرم

عدس :یک پیمانه 

ارزن پوست کنده:دو پیمانه

روغن حیوانی یا کره گوسفندی : حداقل 50 گرم

گرمی یا ادویه چوپانانی: یک قاشق غذا خوری

نمک : به میزان لازم

ابتدا گوشت را در قابلمه بار گذاشته و اجازه می دهیم که گوشت به مراحل آخر پخت برسد اما قبل از پخت کامل، عدس را به گوشت اضافه می کنیم

در حین پخته شدن گوشت ارزن پوست کنده را باید ریگ شور کنیم ، ارزن را در کاسه ای ریخته آب فراوان روی آن می ریزیم و خوب ارزن ها را با دست هم زده و سپس آب روی آنرا می ریزیم  چون امروزه دیگر ارزن را در هاون نمی کوبند و فقط با آسیا پوست آنرا می کنند معمولا مقداری دانه پوست نکنده در داخل ارزن هست که با چند بار آب ریختن در کاسه دانه های پوست نکنده ارزن و دانه های گیاهان هرز به آب می رود . برای ریگ شور کردن کاسه ارزن را پر آب کرده و کاسه دیگری در زیر دست خود قرار می دهیم و آهسته آهسته دانه های ارزن را با تکان دادن کاسه بالایی به کاسه پائینی منتقل می کنیم برای اینکار لازم است چند بار کاسه را پر آنمائیم در پایان ذرات ریز شن در کاسه باقی می ماند یکبار دیگر اینکار را تکرار می کنیم

من ارزن پوست کنده را از آقای عارف در چوپانان خریدم و فکر می کنم او همیشه یا ایام عید برای فروش داشته باشد

وقتی عدس ها تقریبا پخته شد و آب قابلمه هم کم شد روغن و ادویه و نمک را اضافه کرده وسپس ارزن شسته شده را در قابلمه می ریزیم به طوری که آب روی ارزن یک بند انگشت باشد و اجازه می دهیم تا قابلمه بجوشد و آب آن تمام شود اگر ارزن ها پخته نشده مقدار نصف لیوان آب بر روی آن می پاشیم و اجازه می دهیم که مقداری دیگر بجوشد و اینکار را تا موقعیکه احساس کردیم ارزن ها پخته شده ادامه می دهیم . وقتی بخار از دیگ بلند شد موقع دم کردن است دم کنی را گذاشته و شعله اجاق را کم می کنیم و نیم ساعت غذا را دم می نمائیم . ان شاالله این غذای سنتی از برنج های هندی و پاکستانی برایتان خوشمزه تر باشد . من که با لذت این غذا را هر وقت مجرد می شوم نوش جان می کنم





نخستین مجتمع شتر شیری ایران در طبس کلنگ‌زنی شد


نخستین مجتمع شتر شیری ایران در طبس کلنگ‌زنی شد
خبرگزاری فارس: نخستین مجتمع شتر شیری ایران در طبس کلنگ‌زنی شد

امروز با حضور نماینده مردم طبس در مجلس شورای اسلامی فاز نخست نخستین مجتمع شتر شیری ایران در طبس به مساحت 25 هزار متر مربع کلنگ‌زنی شد.
خبرگزاری فارس: نخستین مجتمع شتر شیری ایران در طبس کلنگ‌زنی شد

به گزارش خبرگزاری فارس از طبس، بعد از ظهر امروز با حضور نماینده مردم طبس در مجلس شورای اسلامی، مسئولان استانی و شهرستانی، فاز نخست نخستین مجتمع شتر شیری ایران در طبس به مساحت 25 هزار متر مربع کلنگ‌زنی شد.

مدیرعامل شرکت ساربان کویر طبس در خصوص این مجتمع اظهار داشت: از سال 89 استارت انجام برنامه‌ها در این خصوص عملی شد و با توجه به مشکلات زیاد و پیگیری‌های فراوان بعد از یک سال و نیم مجوز اولیه دریافت شد و این مجتمع برای نخستین بار در طبس به مساحت 25 هزار متر مربع در حال راه‌اندازی است.

رسول عراقی تصریح کرد: در ایران مجتمع پرورش شتر وجود دارد اما مجتمع پرورش شتر شیری وجود ندارد و فقط این امر در دو کشور امارات و آمریکا انجام گرفته است که به نوعی این سومین مجتمع شیر شتری ایران در جهان به حساب می‌آید.

وی افزود: در امارات تمامی مشاوران ایرانی فعالیت می‌کنند و قول می‌دهیم با توجه به توان بالایی که داریم در کمتر از یک سال و در همین زمان این پروژه را افتتاح کنیم و محصولات شیر شتر ایران را در طبس بنوشیم.

مدیرعامل شرکت ساربان کویر طبس با اشاره به جذب سرمایه‌گذار در این زمینه خاطرنشان کرد: از کشورهای بحرین و قطر سرمایه‌گذارانی به ایران آمدند و قول کمک در زمینه اجرای کار مجتمع و تضمین خرید کرده‌اند.

عراقی ادامه داد: سازمان صنایع غذای فائو قیمت هر لیتر شیر شتر را 15 دلار تعیین کرده است که در واقع 450 هزار ریال بوده و به طلای سفید معروف است و یک نوع داروی درمانی محاسبه می‌شود.

وی بیان داشت: با توجه به اینکه‌ نژاد شترهای ایرانی از نوع گوشتی است موافقت کشور هند را به منظور تحقیقات گرفتیم تا شترهای شیری که 17 لیتر شیر تولید می‌کنند را به ایران بیاوریم و با تلاش نماینده مردم طبس در مجلس شورای اسلامی مشکل واردات شتر به ایران مرتفع شد.

به گزارش فارس،‌ نخستین مجتمع شتر شیری ایران با ظرفیت 100 نفر شتر مولد در محل روستای خسروآباد طبس توسط شرکت ساربان کویر طبس در حال احداث است که مبلغ کل سرمایه آن چیزی بالغ بر 35 میلیارد و 628 میلیون ریال که 10 میلیارد ریال وام و 25 میلیارد و 628 میلیون ریال مشارکت بخش خصوصی است.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930906000832#sthash.pY83bhYP.dpuf


باران سنگاب های پناهگاه حیات وحش عباس آباد چوپانان را پرآب کرد

باران سنگاب های پناهگاه حیات وحش عباس آباد چوپانان را پرآب کرد

نایین،اصفهان-ایرنا - باران پاییزی همراه با برف در ارتفاعات ، سنگاب های پناهگاه حیات وحش عباس آباد نایین را پر آب کرد.

به گزارش ایرنا،حسین اکبری رییس اداره حفاظت محیط زیست نایین روزپنجشنبه به ایرنا گفت: محیط طبیعی حیات وحش عباس آباد پس ازگذر از دوره طولانی گرم و خشک هشت ماهه ،روزهای اخیر اولین بارش پاییزی را به میزان 11 میلی متر شاهد بود.

وی افزود: آبگیری سنگاب های این محدوده طبیعی به معنای رفع وابستگی گونه های متعدد جانوری به چشمه ساران ، آب انبارهای احداث شده و آب رسانی سیار تا ابتدای بهار سال آینده است و خود یکی از شاخص های موفقیت طرح ها و برنامه های گسترده نگهداری و حفاظتی انجام شده و عبور ایمن زیست بوم شاخص و ارزشمند پناهگاه حیات وحش عباس آباد از دوره خشکی است.

اکبری افزود: در این فاصله طولانی گرم و خشک و بدون باران، با اقدامات و تلاش های همه جانبه زیست محیطی مدیریتی و حمایت های مسئولین و همکاری مردم ، منابع آبی لازم که حیاتی ترین نیاز جمعیت های فراوان انواع حیات وحش است به خوبی و به موقع تامین شد.

وی تصریح کرد: آبرسانی سیار به نواحی مختلف پناهگاه به میزان 400 هزار لیتر در شرایط سخت توپوگرافی ، احداث سه آب انبار جدید در عمق زیستگاه های کوهستانی و لایروبی و نگهداری مستمر بیش از 55 دهنه از چشمه ساران اصلی و تعمیر اساسی 24 دهنه از چشمه ساران حساس نمونه هایی از اقدامات حفاظتی در حوزه تامین منابع آبی است که از ابتدای سال تاکنون در این منطقه طبیعی انجام شده است.

چهارمنطقه تحت مدیریت و شکار ممنوع عباس آباد، منطقه حفاظت شده و پارک ملی سیاهکوه'، 'منطقه شکار ممنوع کوه بزرگی' و 'منطقه شکار ممنوع هیزم چاه' با بیش از 700 هزار هکتار مساحت در محدوده شرق استان اصفهان قرار دارد.

این مناطق با زیستگاه های غنی و متنوع، دارای جایگاه ممتازی به لحاظ ظرفیت های طبیعی و جمعیت های حیات وحش هستند.

منطقه حفاظت شده عباس آباد در 190 کیلومتری شرق نایین قرار دارد.

شهرستان نایین در140کیلومتری شرق اصفهان قراردارد.

ساغر یغمایی درگذشت.

ساغر یغمایی به علت سکته مغزی در بیمارستان یزد درگذشت.

  به نقل از پایگاه خبری خور:جهت شادی ان مرحوم فاتحه مع الصلوات

مراسم تشییع جنازه ان مرحوم پنج شنبه ساعت 2بعد از ظهر می باشد.

جناب آقای ابوالفضل ساغر یغمایی در سال 1301 در خور به دنیا آمد بعد از پایان تحصیلات ابتدایی به همراه حسینقلی کلانتری به بیرجند رفته و در انجا تحصیلات متوسطه را با اخذ دیپلم به پایان رسانده و وارد دانشکده حقوق گردیده و پس از اتمام تحصیل در رشته حقوق فضایی در دادگستری شهر های تهران شاهرود بیرجند شیراز اصفهان و دامغان خدمت نموده است بعد از درخواست بازنشستگی به وکالت در دادگستری پرداخته و ادامه تحصیل خود را در یکی از دانشگاه های فرانسه گذرانده و در سال های آخر خدمتش نیز مشاور وزیر دادگستری بوده است. در سال 1327 با دختر حسن صهبا یغمایی یکی از شاعران بزرگ معاصر و از نوادگان یغما جندقی که ایشان نیز در وزارت دادگستری مشغول خدمات قضایی بوده اند و سال ها ریاست دادگاه استان و سمت دادستانی را به عهده داشتند ازدواج نمود. ابوالفضل ساغر یغمایی چند سالی مدیر روزنامه مسلک به سردبیری فرج اله لاهیجی بود ابوالفضل ساغر یغمایی یکی از وکلای برجسته کشور بوده است  ایشان در امور خیریه مشغول انجام کارهای بزرگی بودند از جمله ساختن یک بیمارستان در شهر خور که آن را به مدت چند سال به صورت خیریه خود اداره کرده و هزینه آن را پرداخته اند و در سال 84 با اصرار دولت به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان واگذار کرده اند . کمک به فقرا و مستمندان یکی از کار های خداپسندانه ایشان بود