ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
دمپخت ماش صحرائی
نوشته :آرش برادران انارکی
دوستان عزیز دمپخت ماش صحرائی خوردین تا حالا
ماش صحرائی بسیار
ریزتر از ماش معمولی می باشد و در بیابانهای انارک رشد میکند و حتما" باید
در فصل زمستان برف آمده باشد و جمع آوری و آماده نمودن آن برای پخت ، کار
پر زحمتی است زیرا باید به خوبی شسته شود تا دانه های شن از آن جدا گردد به
اصطلاح ریگ شور باید بشود و به همین دلیل در حال حاضر کمتر میتوان سراغی
از آن در مغازه های انارک یافت .
روش تهیه دمپخت ماش صحرائی
ابتدا مقداری ماش صحرائی را در ماهیتابه ریخته و روی شعله ملایم تفت می دهیم یا به اصطلاح بو می دهیم تا حالت تردی به خود بگیرد .
سپس ماش معمولی و ماش صحرائی را با آب بپزید و کمی نمک و زردچوبه و ادویه
و یا ادویه انارکی اضافه کنید و سپس یک پیاز بزرگ را جداگانه تفت داده و
داخل آن میریزیم .
گوشت چرخ کرده را به صورت قل قلی درآورده و با کمی
روغن و پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه و فلفل تفت داده ، سپس نصف لیوان آب
روی آن بریزید به همراه ماش معمولی و ماش صحرائی تا پخته شود و هر زمانی که
آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید .
برنج را که قبلآ در آب و نمک
خیسانده بودیم ، شسته و آب آن را خالی نموده و با ماش و گوشت که قبلا"
پخته ایم مخلوط می نمائیم و به اندازه یک بند انگشت روی مخلوط برنج آب
اضافه نمائید و سپس روی حرارت گذاشته و یکی دو بار به آرامی هم بزنید و
وقتی آب آن تبخیر شد روی برنج روغن ریخته و حرارت را کم کنید تا دم بکشد
پس از یک ساعت نوش جان فرمائید .
در هنگام دم کشیدن می توان روی آن سیب زمینی گذاشت و به همراه رب ریواس و یا رب انار میل نمائید .
در ضمن دوستان تا به حال دمپخت ماش یا عدس با رب ریواس خوردید اگر خوردید
که ، الان میدونم آب دهنتون رو دارید قورت میدید اگر نه حتما" امتحان
نمائید .
دوستان از تیرپه نیز در کنار دمپخت غافل نشوید مالی خاشو جون