چوپانان آباد

چوپانان آباد

نمیذارم دیگه تنهات چوپونون choopananabad@yahoo.com
چوپانان آباد

چوپانان آباد

نمیذارم دیگه تنهات چوپونون choopananabad@yahoo.com

اخطار پلمب رباط انارک و آتشونی گرمه

اخطار پلمب رباط انارک و آتشونی گرمه

اخطار پلمب برای اقامتگاه‌های بوم‌گردی

  به گزارش همشهری :سفر > ایرانگردی - محمد باریکانی:
اقامتگاه‌های بوم‌گردی شیوه‌ای نوین از مهمان‌نوازی ایرانی در جذب گردشگر است که با هدف توسعه پایدار در جامعه محلی و نقاط محروم ایجاد شد و حالا به‌دلیل نداشتن مجوز از اتحادیه مهمان‌پذیرها با خطر پلمب مواجه است.

خبرگزاری مهر دیروز در خبری اعلام کرد که اقامتگاه‌های بوم‌گردی باید زیرمجموعه اتحادیه مهمان‌پذیرها باشند.روزنامه همشهری نیز در پیگیری این خبر در تماس با مالکان اقامتگاه‌های بوم‌گردی در منطقه خور و بیابانک و کاشان و همچنین رئیس اتحادیه مهمان‌پذیران اصفهان دلیل اخطار به اقامتگاه‌های بوم‌گردی را جویا شد.

سیاوش جلالی، بهره‌بردار و مدیر رباط انارک و عضو شبکه خوشه‌سار بوم‌گردی با اشاره به اینکه اواخر سال گذشته اخطاریه‌ای با عنوان پلمب رباط انارک برای او ارسال شده است به همشهری گفت: اعلام کرده بودند که اگر رباط انارک از اتحادیه مهمان‌پذیرها مجوز نگیرد به‌زودی پلمب می‌شود. او با اعلام اینکه به او گفته شده بود دریافت مجوز برای اقامتگاه بوم‌گردی رباط انارک از اتحادیه مهمان‌پذیرها 250هزار تومان هزینه دارد، گفت: حدود 3میلیون تومان پول گرفتند و مجوز صادر شد. جلالی گفت: از سال گذشته که عضو اتحادیه مهمان‌پذیرها شدیم نه‌تنها امسال برای رباط انارک مالیات بسته شد که حتی به چشم یک مجرم که از پرداخت مالیات فرار کرده است به ما نگاه می‌کنند و حتی اداره میراث فرهنگی نایین خبر ندارد که از اقامتگاه‌های بوم‌گردی خواسته‌اند از اتحادیه مهمان‌پذیرها مجوز فعالیت بگیرند.

به گفته او، رباط انارک اکنون دارای 3مجوز روی دیوار است. یکی پروانه بهره‌برداری میراث، دیگری پروانه بهره‌برداری بوم‌گردی و حالا پروانه بهره‌برداری از اتحادیه مهمان‌پذیرها.جلالی تأثیر وجود اقامتگاه بوم‌گردی رباط انارک را افزایش بودجه این محل در استان اصفهان و تجهیز 146خانه به انرژی خورشیدی دانست.

مازیار آل‌داوود، مالک خانه آتشونی در روستای گرمه که از پیشکسوتان در حوزه بوم‌گردی ایران است نیز به همشهری گفته است که پیش از عید بارها اخطار پلمب برای اقامتگاه بوم‌گردی او آمده و چون یک هفته مانده بود به عید نوروز او مدارک مربوط به دریافت مجوز از اتحادیه مهمان‌پذیران را تکمیل و ارسال کرد اما مجوزی به او داده نشد. او با اعلام اینکه مشخص نیست چرا اتحادیه مهمان‌پذیران استان اصفهان موضوع پلمب اقامتگاه‌های بوم‌گردی را مطرح می‌کند و پیگیر آن است، افزود: الان در برخی هتل‌ها از برق ارزان‌قیمت استفاده می‌کنند ولی ما هنوز همان مجوز را هم نداریم. می‌خواهیم وام بگیریم نمی‌توانیم. می‌خواهیم بیمه بگیریم نمی‌توانیم. عملا کاری برای ما انجام نشده و فکر می‌کنم این مشکلات تقصیر همه ازجمله خود مالکان اقامتگاه‌های بوم‌گردی است که باید ابتدا انجمن‌شان را به ثبت برسانند تا فعالیت‌شان رسمیت یابد.

اکبر رضوانیان، مالک اقامتگاه تاریخی خانه نقلی در کاشان نیز می‌گوید: 10روز است حکم تخلیه اقامتگاه بوم‌گردی خانه نقلی صادر شده و گفته‌اند باید خانه را تخلیه کنم اما یارمحمدی، معاون گردشگری اصفهان فرصت یک‌ماهه برای تشکیل مجمع اقامتگاه‌های بوم‌گردی را گرفته تا اقامتگاه‌های بوم‌گردی از خطر پلمب و تخلیه در امان بمانند. وی با انتقاد از برخی مالکان اقامتگاه‌های بوم‌گردی که پیگیر تشکیل انجمن یا مجمع اقامتگاه‌ها نیستند، افزود: نمی‌دانیم چرا اتحادیه مهمان‌پذیرها پیگیر این داستان است؟

اسدالله صداقت‌پناه، رئیس اتحادیه مهمان‌پذیرهای استان اصفهان پاسخ این پرسش همشهری را که چرا فشار بر اقامتگاه‌های بوم‌گردی برای گرفتن مجوز از آن اتحادیه افزایش یافته است؟ می‌گوید: ما فشار نمی‌آوریم. ماده91 قانون نظام صنفی گفته است هر بنگاه اقتصادی که از یک ارگان و سازمان و اداره پروانه بهره‌برداری برای فعالیت می‌گیرد موظف است از اتحادیه همگن مجوز بگیرد. وی افزود: در استان اصفهان حدود 70 اقامتگاه بوم‌گردی وجود دارد که برای 20واحد پروانه ثبت صادر شده است.

صداقت‌پناه با اشاره به اینکه اداره اماکن از او خواسته است تا اقامتگاه‌های بوم‌گردی تعیین صلاحیت شوند تا بتوانند فعالیت کنند، گفت: اینها می‌آیند و یک‌نفر را برای یک شب یا 5 شب اقامت می‌دهند که باید نرخ مشخص داشته باشند. ما هیچ مشکلی با اینها نداریم. اما اینها باید قانونمند شوند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد