چوپانان آباد

چوپانان آباد

نمیذارم دیگه تنهات چوپونون choopananabad@yahoo.com
چوپانان آباد

چوپانان آباد

نمیذارم دیگه تنهات چوپونون choopananabad@yahoo.com

نحوه ساخت تنور




نویسنده : سلیمان جلالی

به گزارش فروی نیوز در شهر فرخی تا چند سال پیش هر خانه ای بنا میشد قطعا یک یا دو تنور ساخته میشد در گذشته انواع تنور کوچک و بزرگ ،زمینی و در سطح زمین با انواع آجرهای فشاری یا خشتی یا سفالی ساخته میشد و اساتیدی از قبیل مرحوم کربلایی بنده علی اسلامی و مرحوم گلمحمد کاظمی در ساخت  تنور مهارت داشتند ولی چند سالی هست که تنور های سفالی مد شدند و بیشتر  کسانی که دوست دارند نان داغ در منزل تهیه کنند از این نوع استفاده میکنند این نوع تنور به دو طریق سفال پخته و خام استفاده میشود و نوع خام آن در دو کارگاه تنور مالی خانگی  در  شهر خور و روستای چاهملک درست میشود و با باید بعد از نصب توسط یک استاد کار بلد این تنوز پخته شود تا از از هم پاشیدن و شکستن ان جلو گیری شود.واگر از خود تعریف نباشته حقیر هر چهار مدل تنور ( با آجر فشاری یا گری ، آجر سفالی ، تنور سفال خام ،سفال پخته )را کار گذاشته ام . تنور های سفالی منطقه بیشتر از شهر اردکان یزد تهیه میشود چون هم قیمت مناسبی و هم کیفیت خوبی دارند و طریقه گل درست کردن و ورز دادن گلها با دستگاه انجام میشود و خیلی سریع ساخته میشود. و از حالت نیمه سنتی میباشند

به گزارش فروی نیوز تعدادی از کارگاه‌های سنتی تنورسازی فارغ از دنیای مدرن امروزی همچنان به کار خود ادامه می‌دهند ، تنور‌های سفالی بیشتر مورد استفاده هتل‌ها، رستوران‌ها و برخی کشاورزان در روستا‌ها برای پخت نان قرار می‌گرفت اما امروز با رشد نانوایی های به اصطلاح آزاد پز سفارش خرید تنور هم بیشتر شده است.

 

عکسهای دیدنی از ساخت تنور (تنورمالی) در ادامه مطلب ببینید

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد