ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
نخودو
گیاهی است که در سالهایی که بارندگی خوب بوده به وفور در اطراف چوپانان می روید و امسال شما می توانید به راحتی آنرا بیابید و بر روی آن مطالعه کنید
متاسفانه در اینترنت من اطلاعاتی از این گیاه بدست نیاوردم و شاید هم این گیاه دارای اسمی دیگر است که من نام دیگر آنرا نمی دانم البته چند نوبت از گیاهی به نام نخودک نام برده شده بود که به عنوان گیاهان منطقه کویری معرفی شده بود که من احتمال می دهم که نخودک همان نخودو ی ما باشد.
در سالهایی که بارندگی خیلی خوب است هر بوته گیاه مساحتی بین نیم متر مربع تا یک متر مربع از زمین را می پوشاندو سرسبز است که انسان را جذب خودش می کند.
این گیاه بسیارمورد علاقه گوسفندان است و خصوصاً این گیاه یکی از علف های مورد علاقه شدید شتر می باشدو شتر ها برای خوردن این گیاه ولع زیادی دارند .
از خواص دارویی این گیاه اطلاعی بدست نیاوردم
در شهریور ماه که من تصاویر این گیاه را در دامنه کوه قبرستان چوپانان تهیه کردم بهترین فصل برای مطالعه بر روی این گیاه است
گلهای این گیاه در اواخر اردیبهشت و اوائل خرداد شکوفا شده و زرد رنگ است .
امید است محققان چوپانانی هنگام مسافرت به چوپانان در این ایام از مطالعه بر روی این گیاه غافل نباشند
بوته نخودو
بر گهای نخودو از یک ساقه مرکزی که برگچه هایی به تعداد6 تا7 عدد در طرفین آن روئیده زیبایی خاصی به گیاه داده است
تصویر برگهای نخودو
میوه نخودی را کپسول هایی تشکیل می دهد که کمی از یک نخود بزرگتر است که در تصویر به صورت سبز متمایل به زرد دیده می شود متاسفانه هنوز میوه کال و آبدار بود و من نتوانستم متوجه شوم که این میوه آیا شباهتی به نخود هم دارد . هیچ گزارشی برای استفاده انسان از این گیاه داده نشد .
انتظار از دانشجویان رشته های زیست شناسی و گیاه شناسی و کشاورزی است که این گیاه بومی منطقه را به صورتی علمی معرفی نمایند
تصویرمیوه نخودو
مقایسه برگ ها و میوه نخود با نخودو
تصویر برگ و بوته نخود
سلام ما در روستامون از همین گیاه داریم به نام نخودک یاد میشود و مغز کال نخود را دارد خوردنی است و خیلی هم خوشمزه . کپسول های زرد رنگ اون نخودها رسیده و سفت هستن و کپسول های سبز رنگ نخودها تازه و آبدارند. بعضی ها این کپسولهارا بو میدهند(داخل تابه تفت میدهند) به عنوان میان وعده استفاده میکنند.
پیشنهاد میدم حتما امتحان کنید پشیمون نمیشید.