اخبار فلزات: مجتمع معدنی سرب نخلک موفق به ثبت رکورد تولید 6472.3 تن کنسانتره در 10 ماهه سال 97 شد و این در حالیست که نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد افزایش 239 درصدی تولید در این مجتمع بوده ایم.
عارف باقری؛ سرپرست نظارت مجتمع معدنی سرب نخلک با بیان این مطلب گفت: در 10 ماهه سال جاری 56779.300 تن ماده معدنی استخراج و نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 172 درصدی را در پی داشته است.
وی در ادامه با اشاره به نقش پررنگ بخش خصوصی در افزایش تولید مجتمع معدنی سرب نخلک گفت: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در راستای اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی فرآیندی را تحت عنوان برون سپاری و راهبری بلند مدت اکتشاف استخراج و فرآوری معادن و نیز فروش کنسانــتره سرلوحه کار خود قرار داده و طی آن مجتمع سرب نخلک را به صورت راهبری در سال 95 به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار کرد و بخش خصوصی توانست در این مدت زمان کوتاه حجم سرمایه گذاری قابل توجهی در بخش های مختلف مجتمع معدنی سرب نخلک انجام دهد که نه تنها باعث افزایش تولید کنسانتره سرب شد، بلکه در مدت 2 سال واگذاری، شاهد حجم سرمایه گذاری قابل توجهی در بخش اکتشاف، استخـــراج، فرآوری ماده معدنی و تولید کنسانتره این مجتمع نیز بوده ایم.
باقری خاطر نشان کرد: با اجرای سیاست برون سپاری و راهبری و جذب 150 نفری نیروی کار، شاهد رشد صد درصدی در جذب نیرو بوده ایم که از این تعداد بیش از 200 نفر از ساکنان بومی این منطقه می باشند.
سرپرست نظارت مجتمع معدنی نخلک تصریح کرد: روند جذب منابع انسانی این مجتمع به صورتی بوده که خوشبختانه شاهد شروع روند مهاجرت معکوس در حوزه شهرستان بوده ایم و این مجتمع بعضا نسبت به جذب و بکارگیری بسیاری از پرسنل واحد های صنعتی مجاور که به دلایل گوناگون دچار تعطیلی شده اند اقدام کرده است.
وی در ادامه افزود: اکتشافات صورت گرفته هم در معدن سرب نخلک و هم در معدن چاه خربزه که در فاصله 9 کیلومتری مجتمع می باشد تاکنون نتایج بسیار امید بخشی در پی داشته و حتی امکان بهره برداری روباز در بخشی از معدن نخلک وجود دارد که انجام این کار مستلزم تکمیل و ادامه فعالیت های اکتشافی می باشد.
باقری اظهار داشت: مجموع سرمایه گذاری صورت گرفته در بخش اکتشاف مجتمع معدنی سرب نخلک بالغ بر 25 میلیارد ریال با اشتغالزایی 30 نفر می باشد.
سرپرست نظارت مجتمع معدنی سرب نخلک درخصوص برنامه های آتی این مجتمع بیان کرد: با توجــه به قدمت معدن و با وجود مکان های باستانی مانند عبادتگاه قدیمی چهارطاقی و دژ یا قلعه بزرگ و امکان سفر هیجان انگیز به اعماق معادن زیر زمینی نخلک، همچنین وجـود وسایل و ابزارآلات بسیار قدیمی موجــود در مجتمـع جهت بـازدیـد و آشنایی متخصصین و مهندسین معدن و سایر گردشگران داخلی و خارجی و علاقمندان، ایجاد بستر مناسب جهت حضور گردشگران و احداث اولین موزه معدنی کشور در دستور کار شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران می باشد.
گفتنی است مجتمع معدنی نخلک از لحاظ جغرافیایی در اصفهان و در فاصله 125 کیلومتری شمال شرق نائین و 45 کیلومتری شمال شرق انارک درحاشیه کویر مرکزی ایران واقع شده است.
منبع: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی