سخن نویسنده خبرگزاری چوپانان و مشکل گاز
همشهری خوب و نویسنده متعهد و دلسوز روستایمان جناب غلامعلی صمیمی چندی است که در خبرگزاری چوپانان روی بعضی از مشکلات و و مسائل روز روستا مطالعه کرده و مطالب بسیار خوبی را قلم می زند امید است دست اندر کاران پیشنهادات و انتقادات این همشهری عزیز را بپذیرند و به رفع نواقص اقدام فرمایند قبلا از جناب صمیمی شپاسگزارم
مشکل اخیری را که ایشان به آن پرداخته اند مشکل تهیه کپسول گاز در ایام عادی و در ایام مسافر پذیر چوپانا است که امید واریم این مشکل هم با درایت مسولان حل شود
روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان از محکومیت ضارب محیط بان شهرستان «خوروبیابانک» به حبس و پرداخت دیه خبر داد.
دمپخت ماش صحرائی
نوشته :آرش برادران انارکی
دوستان عزیز دمپخت ماش صحرائی خوردین تا حالا
ماش صحرائی بسیار
ریزتر از ماش معمولی می باشد و در بیابانهای انارک رشد میکند و حتما" باید
در فصل زمستان برف آمده باشد و جمع آوری و آماده نمودن آن برای پخت ، کار
پر زحمتی است زیرا باید به خوبی شسته شود تا دانه های شن از آن جدا گردد به
اصطلاح ریگ شور باید بشود و به همین دلیل در حال حاضر کمتر میتوان سراغی
از آن در مغازه های انارک یافت .
روش تهیه دمپخت ماش صحرائی
ابتدا مقداری ماش صحرائی را در ماهیتابه ریخته و روی شعله ملایم تفت می دهیم یا به اصطلاح بو می دهیم تا حالت تردی به خود بگیرد .
سپس ماش معمولی و ماش صحرائی را با آب بپزید و کمی نمک و زردچوبه و ادویه
و یا ادویه انارکی اضافه کنید و سپس یک پیاز بزرگ را جداگانه تفت داده و
داخل آن میریزیم .
گوشت چرخ کرده را به صورت قل قلی درآورده و با کمی
روغن و پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه و فلفل تفت داده ، سپس نصف لیوان آب
روی آن بریزید به همراه ماش معمولی و ماش صحرائی تا پخته شود و هر زمانی که
آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید .
برنج را که قبلآ در آب و نمک
خیسانده بودیم ، شسته و آب آن را خالی نموده و با ماش و گوشت که قبلا"
پخته ایم مخلوط می نمائیم و به اندازه یک بند انگشت روی مخلوط برنج آب
اضافه نمائید و سپس روی حرارت گذاشته و یکی دو بار به آرامی هم بزنید و
وقتی آب آن تبخیر شد روی برنج روغن ریخته و حرارت را کم کنید تا دم بکشد
پس از یک ساعت نوش جان فرمائید .
در هنگام دم کشیدن می توان روی آن سیب زمینی گذاشت و به همراه رب ریواس و یا رب انار میل نمائید .
در ضمن دوستان تا به حال دمپخت ماش یا عدس با رب ریواس خوردید اگر خوردید
که ، الان میدونم آب دهنتون رو دارید قورت میدید اگر نه حتما" امتحان
نمائید .
دوستان از تیرپه نیز در کنار دمپخت غافل نشوید مالی خاشو جون
طرز تهیه گرمی یا ادویه چوپانانی
نوشته : نسل سومی
پخت غذای سنتی چوپانان به این ادویه نیاز دارد و ساخت این ادویه بسیار آسان است و ما می توانیم از این ادویه در اکثر غذا ها استفاده نمائیم
مواد لازم
زردچوبه سائیده 100گرم یک یک پیمانه
فلفل سیاه سائیده شده 50 گرم یا نصف پیمانه
زیره سبز سائیده شده 100 گرم یا یک پیمانه
برگ خشک پیاز سائیده 100 گرم یا یک پیمانده
مواد فوق را حتما از یک الک ریز خارج کنید و سپس آنها را مخلوط کرده در یک ظرف دربسته نگداری کنید حتما به میزان مصرف 3 تا 4 ماه خود تهیه کنید تا عطر آن از بین نرود
تذکر به جای برگ خشک پیاز می توانید از برگ تره خشک استفاده کنید من هر وقت می خواهم گرمی درست کنم یک هفته قبل دو کیلو سبزی پیازچه می خرم و تمیز پاک کرده و با همان پیاز هایش نیم خرد می کنم و در سایه با باد پنکه خشک می کنم و با آسیاب برقی آنرا آسیاب می نمایم
دو کشته در حادثه رانندگی محور چوپانان- خور |
|
|
|
طرز تهیه دمپخت ارزن
نوشته :نسل سومی
مواد لازم برای سه نفر
گوشت قلم سر دست یا راسته یا گردن برای هر نفر 150 گرم
عدس :یک پیمانه
ارزن پوست کنده:دو پیمانه
روغن حیوانی یا کره گوسفندی : حداقل 50 گرم
گرمی یا ادویه چوپانانی: یک قاشق غذا خوری
نمک : به میزان لازم
ابتدا گوشت را در قابلمه بار گذاشته و اجازه می دهیم که گوشت به مراحل آخر پخت برسد اما قبل از پخت کامل، عدس را به گوشت اضافه می کنیم
در حین پخته شدن گوشت ارزن پوست کنده را باید ریگ شور کنیم ، ارزن را در کاسه ای ریخته آب فراوان روی آن می ریزیم و خوب ارزن ها را با دست هم زده و سپس آب روی آنرا می ریزیم چون امروزه دیگر ارزن را در هاون نمی کوبند و فقط با آسیا پوست آنرا می کنند معمولا مقداری دانه پوست نکنده در داخل ارزن هست که با چند بار آب ریختن در کاسه دانه های پوست نکنده ارزن و دانه های گیاهان هرز به آب می رود . برای ریگ شور کردن کاسه ارزن را پر آب کرده و کاسه دیگری در زیر دست خود قرار می دهیم و آهسته آهسته دانه های ارزن را با تکان دادن کاسه بالایی به کاسه پائینی منتقل می کنیم برای اینکار لازم است چند بار کاسه را پر آنمائیم در پایان ذرات ریز شن در کاسه باقی می ماند یکبار دیگر اینکار را تکرار می کنیم
من ارزن پوست کنده را از آقای عارف در چوپانان خریدم و فکر می کنم او همیشه یا ایام عید برای فروش داشته باشد
وقتی عدس ها تقریبا پخته شد و آب قابلمه هم کم شد روغن و ادویه و نمک را اضافه کرده وسپس ارزن شسته شده را در قابلمه می ریزیم به طوری که آب روی ارزن یک بند انگشت باشد و اجازه می دهیم تا قابلمه بجوشد و آب آن تمام شود اگر ارزن ها پخته نشده مقدار نصف لیوان آب بر روی آن می پاشیم و اجازه می دهیم که مقداری دیگر بجوشد و اینکار را تا موقعیکه احساس کردیم ارزن ها پخته شده ادامه می دهیم . وقتی بخار از دیگ بلند شد موقع دم کردن است دم کنی را گذاشته و شعله اجاق را کم می کنیم و نیم ساعت غذا را دم می نمائیم . ان شاالله این غذای سنتی از برنج های هندی و پاکستانی برایتان خوشمزه تر باشد . من که با لذت این غذا را هر وقت مجرد می شوم نوش جان می کنم
به نقل از پایگاه خبری خور:جهت شادی ان مرحوم فاتحه مع الصلوات
مراسم تشییع جنازه ان مرحوم پنج شنبه ساعت 2بعد از ظهر می باشد.
جناب آقای ابوالفضل ساغر یغمایی در سال 1301 در خور به دنیا آمد بعد از پایان تحصیلات ابتدایی به همراه حسینقلی کلانتری به بیرجند رفته و در انجا تحصیلات متوسطه را با اخذ دیپلم به پایان رسانده و وارد دانشکده حقوق گردیده و پس از اتمام تحصیل در رشته حقوق فضایی در دادگستری شهر های تهران شاهرود بیرجند شیراز اصفهان و دامغان خدمت نموده است بعد از درخواست بازنشستگی به وکالت در دادگستری پرداخته و ادامه تحصیل خود را در یکی از دانشگاه های فرانسه گذرانده و در سال های آخر خدمتش نیز مشاور وزیر دادگستری بوده است. در سال 1327 با دختر حسن صهبا یغمایی یکی از شاعران بزرگ معاصر و از نوادگان یغما جندقی که ایشان نیز در وزارت دادگستری مشغول خدمات قضایی بوده اند و سال ها ریاست دادگاه استان و سمت دادستانی را به عهده داشتند ازدواج نمود. ابوالفضل ساغر یغمایی چند سالی مدیر روزنامه مسلک به سردبیری فرج اله لاهیجی بود ابوالفضل ساغر یغمایی یکی از وکلای برجسته کشور بوده است ایشان در امور خیریه مشغول انجام کارهای بزرگی بودند از جمله ساختن یک بیمارستان در شهر خور که آن را به مدت چند سال به صورت خیریه خود اداره کرده و هزینه آن را پرداخته اند و در سال 84 با اصرار دولت به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان واگذار کرده اند . کمک به فقرا و مستمندان یکی از کار های خداپسندانه ایشان بود