نقشه ماهواره ای:
برای مشاهده نقشه اینجا را کلیک کنید
مشخصات و شرایط جغرافیایی:
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: عباس آباد در سال ۱۳۸۴ بعنوان منطقه شکار ممنوع و در تاریخ ۱۳۸۹/۹/۲۹ طی مصوبه شماره ۳۴۴ شورای عالی محیط زیست به دلیل ظرفیتهای برجسته و کم نظیر زیست محیطی از جمله حضور یوزپلنگ آسیایی و و وجود انواع گونه های کمیاب، نادر و یا در خطر انقراض با تصویب هیات محترم دولت در سفر به استان اصفهان رسما به پناهگاه حیات وحش ارتقاء یافت.
پناهگاه حیات وحش عباس آباد با وسعت بیشتر از ۳۰۵۴۳۳ هکتار در ۹۰ کیلومتری شمال شرق شهر نایین واقع و به لحاظ جغرافیایی در شهرستان نایین و بخشی از آن در شهرستان جدید خور و بیابانک قرار دارد و و مدیریت این منطقه بر عهده اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نایین می باشد.این منطقه مشتمل بر دشت ها و سلسله کوه های به هم پیوسته می باشد که زیستگاه بکر و دست نخوردهای را در قلب کویر برای انواع گونههای گیاهی و جانوری فراهم آورده است. این منطقه تیپ های زیستگاهی مختلفی همچون ارتفاعات و کوه ها، نواحی کوهستانی کاملا صخره ای، دشت های مسطح و مراتع، غارها و اراضی شنی را در برگرفته است و شامل ۴۴ درصد کوهستان ها و تپه ماهورها، ۴۶ درصد اراضی دشتی، ۷ درصد تاغزارها و تپه های ماسه ای و ۳ درصد اراضی سیلابی می باشد.
دامنه ارتفاعی منطقه مابین ۷۱۵ الی ۲,۴۵۱ متر از سطح دریا متغییر است.
رشته کوه مرکزی به طول تقریبی ۱۳۱ کیلومتر از غرب به شرق منطقه کشیده شده است.
کوهستان های ییلاقی کویر، چشم اندازهای زیبای کویری، ذخایر جنگلی بادام کوهی، انجیر وحشی، بنه، تنگرس، تاغ، قیچ و گز از جاذبه های اکوتوریستی پناهگاه حیات وحش عباس آباد به شمار می روند.
تنوع زیستگاه ها در این منطقه به لحاظ کوهستانی عظیم و بسیار صعب العبور، تپه ماهور بسیار وسیع و تو در تو، دشتهای پهناور، تاغزارهای باستانی و چشم انداز بدیع مجموعه های ماسه ای، بسیار چشمگیر و غنی است.
روستاهای بازیاب، خنج و کبودان با جمعیتی در مجموع ۸۴ نفر در داخل منطقه و روستاهای چوپانان، بیاضه، ایراج، هفتومان و حسین آباد در مجموع با ۲۴۵۷ نفر جمعیت در امتداد مرز منطقه با فعالیت های کشاورزی سنتی، قالی بافی، دامداری و مشاغل خدماتی ماکز انسانی تاثیر گذار بر منطقه می باشند.
اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نایین، سر محیط بانی چوپانان و محیط بانی بیاضه حفاظت از این منطقه را بر عهده دارند.
پوشش گیاهی:
تاکنون در حدود ۴۰۰ گونه گیاهی در این منطقه گزارش شده است که بسیاری از آن ها ارزش دارویی دارند.
پوشش گیاهی شاخص این منطقه شامل بادام کوهی، انجیر وحشی، بنه، تنگرس، تاغ، قیچ و گز، آویشن، قدومه، آنقوزه و درمنه می باشد.
گونه های شاخص جانوری:
تاکنون ۴۳ گونه پستاندار، ۷۵ گونه پرنده بومی،۴۲ گونه خزنده و طیف وسیعی از پرندگان مهاجر در این منطقه دیده می شود.
پناهگاه حیات وحش عباس آباد یکی از با ارزشترین زیستگاه های یوزپلنگ آسیایی محسوب می شود (وجود حداقل ۴ قلاده یوزپلنگ در این منطقه اثبات شده و پیش بینی می شود جمعیت آن حدود ۷ قلاده باشد).
این منطقه یکی از غنی ترین و ارزشمند ترین مجموعه های گربه سانان و سگ سانان کشور را در خود جای داده است بطوریکه از ۸ گربه سان فعلی کشور ۶ گونه (پلنگ، یوزپلنگ، گربه شنی، گربه وحشی، کاراکال، گربه پالاس) و از ۶ گونه سگ سان کشور ۵ گونه (گرگ، شغال، شاه روباه، روباه شنی، و روباه معمولی) در این منطقه حضوردارند.
این منطقه و زیستگاه های مجاوربه لحاظ وجود جمعیتهای زادآور و تمام فصل هوبره، بسیار شاخص و ممتاز می باشد.
گونههــــای جانوری متعدد دیگری نیز در این منطقه دیده می شوند که مهمترین آنها جبیر (۲۰۰ راس)، آهو (۵۰ راس)، قوچ و میش (۷۰۰۰ راس)، کل و بز، بحری و زاغ بور می باشند.
تعارضات و تهدیدهای منطقه:
• چرای غیرمجاز و دام مازاد برظرفیت مراتع
• جاده اصلی چوپانان – اردکان
• شکار غیرمجاز و از طرق مختلف از قبیل تعقیب و زنده گیری حیوانات با استفاده از موتورسیکلت های تندرو
رخدادهای منطقه:
- در سال ۱۳۹۰ یکی از محیطبانان پس از یکسال و نیم شناسایی کریدورهای گربه شنی در پناهگاه حیات وحش عباس آباد، سرانجام موفق شد پس از شناسایی مسیرها و لانه گربه شنی، با کمک دوربینهای تلهای از این گونه تصویر برداری کند.
- دستگیری شکارچیان بز وحشی در بهمن ماه ۱۳۹۱ (لینک مرتبط)
- دستگیری شکارچیان سابقه دار ۲ راس قوچ وحشی در مردادماه ۱۳۹۲ (لینک مرتبط)
- کشف و ضبط لاشه ۲ راس کل و بز وحشی در روستای بازیاب در مرداد ۱۳۹۲ (لینک مرتبط)
- پس از ۳۲ سال از پلنگ ایرانی در استان اصفهان و پناهگاه حیات وحش عباس آباد در مرداد ۱۳۹۲ تصویر برداری شد. (لینک مرتبط)
- کشتار بیرحمانه بز وحشی آبستن در اسفندماه ۱۳۹۲ (لینک مرتبط)
ادامه مطلب ...
سرکه خرما بدلیل تولید مستقیم و خالص از شیره خرمای طبیعی کلیه خواص خرما را علاوه بر خواص سرکه دارا می باشد.
۱ـ موجب دفع اوره در بدن می گردد.
۲ـ چربی اضافی در بدن را کاهش مـی دهد.
۳ـ سـرکـه خرمـا هضم غذاهای سنگین آسان می کند.
۴ـ سرشار از املاح مفید و کلسیم مـی باشد.
۵ ـ ویتـامین خرما که در سرکه آن نیز وجود دارد باعث افزایش قدرت بینایی می گردد.
۶ ـ دارای طعم متفاوت و مطلـوب می باشدو در تهیه بسیاری از ترشـی ها طعم فـوق العـاده ای ایجـاد می نماید.
بـا طعم ترش و دلپذیر خود چاشنی خوبی برای خوراک ها و خورشت های شما می باشد.
سرکه یکی از فرآورده های طبیعی تولید شده به دست بشر است که دارای ویژگی های بسیاری از جمله : مصارف غذایی ، دارویی و پاک کننده دارد که همچنین ویژگی های منحصر به فرد سرکه باعث آسیب رساندن به طبیعت نمی شود. در نقاط مختلف جهان سرکه های مختلفی تولید می شود که سرکه خرما یکی از آنهاست. با توجه به مرغوبیت خرمای تولید شده داخل کشور عزیزمان ایران سرکه تولید شده از این ماده غذایی شگفت انگیز نیز دارای کیفیت فوق العاده ای است که شاید در مقایسه با برخی کشورهای تولید کننده بی نظیر باشد. با توجه به درخواست های مکرر شما عزیزان در این مطلب قصد داریم تا شما را با طرز تهیه سرکه خرما آشنا کنیم.
مواد لازم
طرز تهیه
ابتدا خرما را هسته بگیرید سپس خرما را با استفاده از چرخ گوشت چرخ کنید و داخل ظرفی غیر فلزی و با دهانه بزرگ بریزید و آب و باقی مواد را اضافه کنید درب ظرف را بسته و در محیطی تاریک و گرم قرار دهید باید به مدت 25 تا 50 روز بسته به دمای محیط نگهداری شود. در پایان هر دوره هفت روزه درب ظرف را باز کرده و محتویات را با هم مخلوط کنید تا قسمتهای مختلف به صورت مساوی تخمیر شوند، پس از این مدت سرکه بدست آمده را با پارچه صاف کنید و استفاده نمایید.
نکات مهم
پسمانداری ضامن سلامت مردم و محیط زیست بوده و ایران در زمینه پسمانداری هستهای از کشورهای پیشرو در منطقه میباشد
پایگاه اطلاع رسانی دولت :دکتر علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز سهشنبه 6 آبانماه با حضور در شهر انارک از مراحل تکمیل تأسیسات تثبیت و نگهداری دایم پسمانهای هستهای بازدید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ،دکتر صالحی ضمن دیدار با مدیران و کارشناسان این تأسیسات، با توجه به تلاشهای صورت گرفته و اعتماد به نفس قوی متخصصین رهنمودهای لازم را در خصوص روند کار و استفاده از ظرفیت و دانش داخلی ارائه نمود.
رییس سازمان انرژی اتمی در این بازدید ضمن تأکید بر نقش و اهمیت فراوان پسمانداری به عنوان مهمترین حلقه از حلقههای چرخه سوخت هستهای، رعایت ملاحظات زیست محیطی و توجه به محیط زیست به عنوان سرمایه نسلهای آینده را مورد تأکید قرار داد. دکتر صالحی افزود: پسمانداری ضامن سلامت مردم و محیط زیست بوده و ایران در زمینه پسمانداری هستهای از کشورهای پیشرو در منطقه میباشد. ایشان ادامه داد: ایران همکاریهای فنی گستردهای در زمینه این دانش با مؤسسات و نهادهای بینالمللی دارد. دکتر صالحی تصریح کرد: سایت فعلی پسمانداری حاصل هشت سال جستجو و مکانیابی در سراسر ایران میباشد.
معاون رییس جمهور در ادامه افزود: ایران همواره در کنار تمامی فعالیتهای هستهای خود با دقت به جوانب زیست محیطی توجه ویژهای نموده و وجود تأسیسات پیشرفته مدیریت پسمان از نشانههای این توجه میباشد.
عناب درختی که خواص دارویی دارد
به نقل از دهستان چوپانان :درخت عناب از قدیم در باغهای عباس آباد چوپانان وجود داشته وهم اکنون کشت آن به خود چوپانان هم رسیده ودر اغلب باغچه های خانگی این درخت وجود دارد ومحصول خوبی هم میدهد.
عناب درختی است که با آب وهوای خشک چوپانان سازگاری دارد وبه همشهریان عزیز توصیه میشود که نهال آن را تهیه وبرای استفاده دارویی خود در منازل وباغات خود کاشته وتکثیر نمایند.
عناب پس از رسیدن به رنگ قرمز تبدیل می شود که در متون طب سنتی ایران به نام های عناب، شیلانه، سیلانه و طبر خون نامیده می شود.
درخت عناب درختچه ای است متوسط با برگهای کشیده و ریز که در زمستان برگریز می شود، رشد طولی این درخت از 6 تا 8 متر و در نوعی دیگر از 12 تا 20 متر می باشد که از سن 4 تا 5 سالگی شروع به محصول دهی می کند.
عناب از گذشته های دور کشت می شده و در آثار و فسیلهای به جا مانده قدمت آن به بیش از 12 تا 14 میلیون سال پیش می رسد، درختی است بومی چین که از طریق جاده ابریشم به سایر نقاط از جمله هندوستان، ایران، افغانستان و آسیای میانه انتقال یافته است.
کشت عناب در بیشتر استاهای کشور به صورت پراکنده وجود دارد اما قطب اصلی آن خراسان جنوبی است و بعد از در استانهای اصفهان، گلستان، مازندران و فارس وجود دارد.
در استان اصفهان 10 هکتار از اراضی زیر کشت عناب است که بیشتر در کوهپایه های بین نایین و اصفهان و در حاشیه اراضی زراعی وجود دارد.
برداشت عناب در استان اصفهان در مهر ماه زمانی که میوه ان به رنگ قرمز در آمده و کمی خشک شد انجام می گیرد.
درخت عناب درختی است مقاوم به خشکی که نیاز آبی کمی دارد و باغدران می توانند با مصرف کم آب این درختان را رشد و توسعه دهند.
میوه عناب بسیار خاصیت دار است و جز گیاهان داروئی محسوب می شود.
دکتر صفوی متخصص تغذیه در رابطه با خواص عناب بیان کرد: میوه عناب معتدل و مایل به رطوبت، تصفیه کننده و مولد خون و کاهش دهنده حرارت بدن است و توصیه میکند کسانی که بیماری قند دارند روزی 5 دانه عناب بخورند.
مصرف عناب به طور معنیداری سطوح آنزیمهای کبدی را کاهش میدهد ، عناب آرامشبخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب میشود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده میکنند، خاصیت ضد میکروبی دارد، چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است، این چای باعث ترمیم بافتهای آسیب دیده و تقویت عضلات میشود
انار را دانه کنید سعی کنید پوست داخلی و غلاف سفید رنگ داخل انار، با دانه ها مخلوط نباشد البته اگر در حجم بالا رب گیری می کنید و تهیه دانه انار خالص مشکل است، اگر کمی از غلاف های سفید با دانه ها مخلوط شد ایرادی ندارد.
در قابلمه بزرگی، دانه های انار همراه آب را روی حرارت بگذارید زیر شعله را بلند کنید تا آب بجوشد سپس شعله را کم کنید و هر چند دقیقه انار را هم بزنید و با فشار ملاقه یا کفگیر به دانه ها سعی کنید آب دانه ها کاملا گرفته شود. هر از گاهی در حین جوشیدن، با گوشتکوب دانه ها را در قابلمه بفشارید تا آب از دانه خارج شود.
این کار را ادامه دهید تا زمانی که حداکثر آب دانه ها گرفته شود.
سپس محتویات قابلمه را از صافی رد کنید تا آب از دانه ها جدا شود. دانه ها در این مرحله سفید رنگ هستند و نشانه این است که آب آن ها تا حد ممکن گرفته شده است ولی برای آب گیری کامل، دانه های داخل صافی (تفاله ها) را مجددا در قابلمه جداگانه ای بریزید و با مقداری آب بگذارید بجوشد تا رب انار درجه 2 حاصل شود!
آب انار خالص را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. بایستی هر چند لحظه هم بزنید تا رب شما ته نگیرد چون در این مرحله آب سریعا تبخیر می شود.
دقت داشته باشید رب انار مانند رب گوجه فرنگی زمان زیادی برای جوشیدن و غلیظ شدن نمی برد بنابراین بایستی مراقب باشید تا رب ته نگیرد وگرنه هم رنگ و هم طعم رب خراب می شود.
در اواخر غلیظ شدن رب، نمک را اضافه کنید تا فساد و کپک زدگی رب را به تعویق بیندازد. رب انار درجه 1 آماده است.
غلظت رب انار بسیار مهم است چون اگر خیلی سفت شود زمانی که در یخچال می گذارید سفت تر شده و در بعضی موارد قاشق به سختی داخل رب می رود، وقتی به عنوان چاشنی یا سس از آن استفاده می شود خیلی دیر در آب حل می شود و در نتیجه استفاده از آن مشکل است که این غلظت مناسب نمی باشد. برخی برای کسب درآمد بیشتر، رب را آن قدر شل بر می دارند که حتی با نگهداری رب در یخچال نیز کپک می زند، که این غلظت نیز مناسب نیست. بلکه باید نه شل و نه سفت باشد بنابراین غلظت مناسب رب انار، نیاز به کسب تجربه بیشتری دارد.
انار را دانه کنید و در چرخ گوشت بریزید و آب انار را بگیرید. البته برخی از آبمیوه گیری های خانگی و یا چرخ گوشت های صنعتی نیز همین کار را انجام می دهند. در این روش دیگر آبی داخل دانه ها باقی نمی ماند و می توانید تفاله ها را دور بریزید.
این روش به علت اینکه برای آب گیری دانه ها از چرخ گوشت استفاده می شود راحت تر است و در ضمن زمان کمتری صرف می شود.
مستقیما آب خارج شده از چرخ گوشت را داخل قابلمه ریخته و بگذارید غلیظ شود. غلظت مناسب همان غلظتی است که قاشق به راحتی در رب حرکت کند و در ضمن دیرتر فاسد شود.
رب انار برای خورشت فسنجان، خوراک مرغ، مرغ سوخاری، اکبرجوجه، ماکارانی و بسیاری از غذاهای دیگر چاشنی و سس لذیذی است.
نوش جان
http://www.yadbegir.com/new/?p=1286
شیره خرما
مواد لازم:
خرما 1 پیمانه
آب جوش 2 پیمانه
طرز تهیه:
خرما
ها رو بشورید و از وسط نصفشون کنید و هسته اش رو در بیارید ، بریزیدشون تو
یه قابلمه گود و روش آب جوش بریزید و بذارید نیم ساعت بمونه.
بعد
از این مدت قابلمه رو بذارید روی حرارت تا آبش جوش بیاد، بعد زیرش رو کم
کنید و صبر کنید خرماها 5 دقیقه بجوشه تا کاملا نرم بشه. دقت کنید اگر
خرماتون خشک باشه زمان پخت طولانی تره. پخت رو تا زمانی ادامه بدید تا خرما
نرم بشه.
بعد حرارت رو خاموش
کنید و بذارید خرماها نیم ساعت تو همون آب بمونه.بعد از این مدت خرماها رو
بریزید تو یه صافی و با دست آروم فشارش بدید تا شیره اش بیرون بیاد ولی
پوست و گوشت خرما نباید بره تو شیره.
شیره رو دوباره بذارید روی حرارت تا بجوشه و به غلظت برسه. وقتی حجم شیره کم شد تا به غلظت برسه مدام همش بزنید تا ته نگیره.
این شیره رو میتونید روی بستنی ها توی دستورات کیک و شیرینی ، روی کیکها ، با پنکیک و یا ارده استفاده کنید.
این شیره رو تو جای خشک و خنک و تو ظرف در بسته میتونید تا یک سال نگه دارید.
دوشنبه 28 مهر 1393 15:19
نویسنده : بهزاد
در راستای طرح تحول سلامت، ساختمان جدید مرکز خیرساز همودیالیز شهرستان نایین افتتاح و به بهره برداری رسید.
به گزارش پایگاه خبری نایینا به نقل از ایرنا، دکتر سید غلامرضا نقیب زاده نایینی مدیر شبکه بهداشت درمان نایین در مراسم بهره برداری این بخش به ایرنا گفت: با تجهیز و توسعه بخش دیالیز، تعداد تخت های این بخش از بیمارستان دو برابر شده و از پنج عدد تخت به ۱۱عدد افزایش یافت.
وی بابیان اینکه به ازای هر تخت، یک دستگاه دیالیز برای بیماران در نظر گرفته شده است ،افزود: این مرکز به مساحت ۳۵۰متر زیربنا و با صرف ۱۰ میلیارد ریال و با کمک دو نفر خیر احداث شده است.
وی افزود: برخی بیماران از شهر های همجوار ،کوهپایه،خوربیابانک،انارک ،تودشک وجندق برای دریافت خدمات به نایین مراجعه می کنند.