ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
طرز تهیه دمپخت ارزن
نوشته :نسل سومی
مواد لازم برای سه نفر
گوشت قلم سر دست یا راسته یا گردن برای هر نفر 150 گرم
عدس :یک پیمانه
ارزن پوست کنده:دو پیمانه
روغن حیوانی یا کره گوسفندی : حداقل 50 گرم
گرمی یا ادویه چوپانانی: یک قاشق غذا خوری
نمک : به میزان لازم
ابتدا گوشت را در قابلمه بار گذاشته و اجازه می دهیم که گوشت به مراحل آخر پخت برسد اما قبل از پخت کامل، عدس را به گوشت اضافه می کنیم
در حین پخته شدن گوشت ارزن پوست کنده را باید ریگ شور کنیم ، ارزن را در کاسه ای ریخته آب فراوان روی آن می ریزیم و خوب ارزن ها را با دست هم زده و سپس آب روی آنرا می ریزیم چون امروزه دیگر ارزن را در هاون نمی کوبند و فقط با آسیا پوست آنرا می کنند معمولا مقداری دانه پوست نکنده در داخل ارزن هست که با چند بار آب ریختن در کاسه دانه های پوست نکنده ارزن و دانه های گیاهان هرز به آب می رود . برای ریگ شور کردن کاسه ارزن را پر آب کرده و کاسه دیگری در زیر دست خود قرار می دهیم و آهسته آهسته دانه های ارزن را با تکان دادن کاسه بالایی به کاسه پائینی منتقل می کنیم برای اینکار لازم است چند بار کاسه را پر آنمائیم در پایان ذرات ریز شن در کاسه باقی می ماند یکبار دیگر اینکار را تکرار می کنیم
من ارزن پوست کنده را از آقای عارف در چوپانان خریدم و فکر می کنم او همیشه یا ایام عید برای فروش داشته باشد
وقتی عدس ها تقریبا پخته شد و آب قابلمه هم کم شد روغن و ادویه و نمک را اضافه کرده وسپس ارزن شسته شده را در قابلمه می ریزیم به طوری که آب روی ارزن یک بند انگشت باشد و اجازه می دهیم تا قابلمه بجوشد و آب آن تمام شود اگر ارزن ها پخته نشده مقدار نصف لیوان آب بر روی آن می پاشیم و اجازه می دهیم که مقداری دیگر بجوشد و اینکار را تا موقعیکه احساس کردیم ارزن ها پخته شده ادامه می دهیم . وقتی بخار از دیگ بلند شد موقع دم کردن است دم کنی را گذاشته و شعله اجاق را کم می کنیم و نیم ساعت غذا را دم می نمائیم . ان شاالله این غذای سنتی از برنج های هندی و پاکستانی برایتان خوشمزه تر باشد . من که با لذت این غذا را هر وقت مجرد می شوم نوش جان می کنم
سلام اگه ارزن کسی خواست با این شماره تماس بگیره۰۹۱۹۲۴۹۰۹۰۱
بسیار سپاس از زحمات شما. من چند شب قبل یه دمپخت ارزن طبق دستور شما درست کردم و دوستان را دعوت کردم و دورهمی خوردیم واقعا عالی شده بود. ممنون از راهنمایی شما هم شهری گرامی.
ارادتمند احمد مبشری از اتریش
بسیار سپاس از نوشته جالبتون. با این توصیف شما رفتم که ارزن تهیه کنم و یه دمپخت ارزن بار بگذارم. ممنونم دوست گرامی.
سلام علیکم بسیار ممنون از مطالب مفیدتون. ببخشید دو تا سوال دارم. شما فرمودید ارزن پوست کنده را از آقای عارف در چوپانان می خرید. میشه لطفا آدرس ایشون رو ایمیل کنید؟ آیا در اصفهان هم برنج کوبیها ارزن رو پوست می کنند؟ خیلی ممنونم
جناب حسینی عزیز سلام در اصفهان ادرسی ندارم ولی در چوپانان کافی است که به ادرس چوپانان منزل حاج حسن عارف مراجعه کنید یا از اطلاعات اصفهان یا نائین شماره تلفن حسنعلی عارف در چوپانان را بخواهید